Mitä on affiliate-markkinointi? Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Kumppanuusmarkkinointi on eräänlainen suoritukseen perustuva markkinointitapa, jossa yritys palkitsee yhden tai useamman kumppanin jokaisesta vierailijasta tai asiakkaasta, jonka kumppanin omat markkinointitoimet tuovat.Affiliate-markkinointi on eräänlainen suorituskykyyn perustuva markkinointi, jossa yritys palkitsee yhden tai useamman kumppanin jokaisesta kävijästä tai asiakkaasta, jonka kumppanin omat markkinointitoimet tuovat. Kumppanuusmarkkinointi voi olla erittäin tuottoisaa, mutta on myös tärkeää ymmärtää siihen liittyvät mahdolliset riskit ennen aloittamista.

Katso täältä täydellinen esimerkki sivu affiliate markkinointiin: Sportt.fi 

Mikä on affiliate-verko?

Affiliate-verkosto on yritys, joka yhdistää mainostajat ja julkaisijat. Se tarjoaa molemmille osapuolille alustan sopivien yhteistyökumppaneiden löytämiseksi ja hoitaa niiden väliset maksut.

Kuka on mainostaja?

Mainostaja on yritys, joka luo kumppaniohjelman ja maksaa kumppaneille asiakkaiden tai kävijöiden lähettämisestä.

Kuka on julkaisija?

Julkaisija on henkilö tai yritys, joka mainostaa tuotteita tai palveluita palkkioita vastaan.

Mikä on affiliate-linkki?

Kumppanilinkki on erityinen URL-osoite, joka sisältää yksilöllisen tunnuksesi tai käyttäjätunnuksesi. Kun joku klikkaa tätä linkkiä ja tekee ostoksen, ansaitset provision.

Mitkä ovat affiliate-markkinoinnin edut?

Affiliate markkinointi

Kumppanuusmarkkinointi voi olla loistava tapa lisätä liikennettä ja myyntiä sinun, ja se voi olla erittäin kustannustehokas tapa tavoittaa enemmän asiakkaita. Sen avulla voit myös työskennellä laajan tuote- ja palveluvalikoiman parissa, ja se tarjoaa mahdollisuuden rakentaa suhteita potentiaalisiin asiakkaisiin.

Mitkä ovat affiliate-markkinoinnin riskit?

Kumppanuusmarkkinointi ei ole riskitöntä, ja on muutamia asioita, jotka sinun tulisi pitää mielessäsiennen kuin aloitat.

Kuinka paljon voin ansaita affiliate-markkinoinnilla?

Voit ansaita rajattomasti, mutta se riippuu siitä, minkä tyyppistä tuotetta tai palvelua mainostat ja kuinka monta asiakasta tai kävijää se tuo. Jotkut ihmiset ovat pystyneet ansaitsemaan erittäin hyvin affiliate-markkinoinnilla, kun taas toiset kamppailevat ansaitakseen yhtään mitään.

Affiliate-verkot suomalaisille

Adservice

Adservice on Tanskalainen affiliate-verkosto. Casper Grudin ja Øystein Åsebøn perustivat Adservicen vuonna 2007.

Yhtiöllä on toimintoja Tanskassa, Ruotsissa, Norjassa, Suomessa, Saksassa, Espanjassa, Ranskassa, Sveitsissä, Puolassa, Itävallassa, Venäjällä, Yhdysvalloissa ja Iso-Britannisassa.

Adraction

Adraction on ruotsalainen affiliate-verkosto. Skandinavian suurin affiliate-verkosto sekä asiakkaiden määrä ja liiketoiminnan kasvu johtuvat tästä järjestelmästä, jota kuka tahansa voi käyttää. Asiakaspalvelu huolehtii myös hyvin kaikista tarpeistasi yrittäen paitsi tuoda uusia jäseniä myös pitää heidät mukana!

TradeTracker

TradeTracker antaa tietenkin välittäjälle välittömän provision, kun kauppa tapahtuu, jo ennen kuin hän saa asiakkaaltaan rahaa. Tämän järjestelmän avulla voit seurata reaaliaikaisia konversioita ja kauppoja yhdessä paikassa – täydellinen sekä aloittelijoille että kokeneille kauppiaille!

Miten perustat blogin?

Nyt kun tiedät hieman enemmän siitä, mitä affiliate-markkinointi on, on aika aloittaa! Paras tapa tehdä se on perustaa oma blogi. Näin saat paikan, jossa voit jakaa ajatuksiasi ja ideoitasi maailman kanssa, ja se voi myös auttaa sinua houkuttelemaan uusia asiakkaita ja seuraajia.

Kun nämä asiat on perustettu, on aika aloittaa kirjoittaminen! Voit kirjoittaa mistä tahansa haluat, mutta on hyvä ajatus, että valitse markkinarako, joka on sinulle tuttu. Jos olet esimerkiksi matkabloggaaja, kirjoita matkoistasi ja jaa kuvia paikoista, joissa olet käynyt.

Jos haluat lisätietoja siitä, miten perustaa blogi affiliate-markkinointia varten, lue oppaamme Kuinka ansaita rahaa bloggaamalla!

 • Webhotelli vaihtoehdot
 • Hostaan Oy on suomalainen, Kuopiossa toimiva internet-palveluntarjoaja, joka tarjoaa hosting-palveluja useilla toimialoilla.
 • Zoner on luotettava hosting-palveluntarjoaja, jolla on maailmanlaajuisia datakeskuksia, jotka pystyvät hoitamaan kaikki tehtävät, jotka niille annetaan.
 • Bluehost on yksi luotettavimmista verkkosivustojen hosting-palveluntarjoajista, joka tarjoaa miljoonille käyttäjille tehokkaita palveluja.
 • Hostingerin avulla voit luoda verkkosivuston muutamassa minuutissa. Valitse jaetusta hostingista ja verkkotunnuksista vps:iin tai pilvipalvelusuunnitelmiin, jotta verkkoliiketoimintasi menestyisi täydellisesti!
 • Domainin ostaminen
 • Hostingepalvelu.fi on rekisteröinyt jo yli 20 000 .FI-verkkotunnusta suomalaisille yrityksille ja ylläpitää lähes 30 000 lisää!
 • GoDaddy-verkkotunnuksilla on ilmainen tietosuojakäytäntö, joka suojaa henkilökohtaisia tietojasi vaihtamalla ne verkossa olevaan WHOIS-hakemistoon.
 • Sisällönhallintajärjestelmät (CMS)
 • WordPress on tehokas mutta helppokäyttöinen ohjelmisto, jonka voit ladata ja asentaa tietokoneellesi. Siinä on tuhansia valmiita malleja kaikenlaisille toimialoille, mukaan lukien yrityssivut tai blogit mistä tahansa auringon alla!
 • Liity liikkuvuuden vallankumoukseen Joomlan avulla! Valitse tuhansista ominaisuuksista ja malleista ja rakenna verkkosivustosi missä tahansa oletkin.

Saatat pitää myös näistä:

Sisällysluettelo