WordPress vs. Duda

Jos olet perustamassa blogia tai verkkosivustoa, tarvitset muun muassa mielenkiintoista sisältöä, laadukkaita kuvia (tai kilpailukykyisen hintaisen kuvapankin), domainin, julkaisualustan sekä webhotellin.

Ilmaisessa domainissa on mukana julkaisualustan nimi, mikä saattaa antaa toiminnastasi epäammattimaisen kuvan. Domainin ehtii päivittää maksulliseksi myöhemminkin, joten sen miettiminen ei ole aivan ensimmäinen asia.

Tärkeämpää on löytää parhain julkaisualusta sekä webhotelli WordPress-sivuille – tai mikä ikinä onkaan valitsemasi julkaisualusta. Tässä artikkelissa vertailemme kahta alustaa, WordPressiä ja Dudaa.

Duda on WordPressin kilpailija

WordPress on maailman suosituin julkaisujärjestelmä. Se on alun perin suunniteltu bloggaamiseen, ja se on tänäkin päivänä monen bloggaajan ykkösvalinta.

Tämä ei tarkoita sitä, etteikö WordPressillä olisi kilpailijoita. Blogin voi perustaa myös Bloggeriin, Weeblyyn tai vaikka Wixiin. Blogin tai verkkosivuston julkaisualustaksi sopii myös Duda, mikä on Suomessa suhteellisen tuntematon palvelu.

Myös Duda tarjoaa kehittyneitä työkaluja verkkosivuston rakentamiseen. On vaikea sanoa, onko Duda parempi kuin WordPress, sillä molemmilla on omat heikkoutensa ja vahvuutensa.  

Duda tarjoaa enemmän valinnanvaraa kuin WordPress

Duda tarjoaa jonkin verran enemmän valinnanvaraa kuin WordPress. WordPresskin on varsin monipuolinen, mutta verrattuna kaikkiin Dudan ikoneihin, otsikoihin, nappeihin, karttoihin ja esimerkiksi valokuvagallerioihin WordPressin tarjonta vaikuttaa hieman rajalliselta. Dudan editori on monen mielestä helpompi ja nopeampi käyttää kuin WordPressin. 

WordPress tarjoaa enemmän erilaisia teemoja

WordPress polkupyörä

Duda tarjoaa sinulle 90 mobiiliresponsiivista teemaa. Voit myös suunnitella oman teemasi.

WordPress tarjoaa sinulle yli 130 ilmaista teemaa. Jos olet valmis panostamaan blogiisi tai verkkosivustoosi, voit etsiä sopivan teeman yli 180 maksullisen teeman joukosta. Teemoja voi räätälöidä paremmin itselleen sopivaksi. 

Tässä suhteessa WordPress pesee Dudan. WordPress tarjoaa enemmän teemoja kuin Duda, ja niitä voi räätälöidä helposti niin värien kuin fonttienkin osalta. 

Bloggaajan kannattaa suosia WordPressiä

Vaikka liiketoimintasi keskittyisi talonrakentamiseen, on nettisivuille hyvä lisätä blogi. Blogi voi hyödyttää niin kampaajien, yrityskonsulttien, stand up -koomikoiden, mehiläistarhaajien kuin koiranvaatekauppiaidenkin liiketoimintaa. Blogilla voi saada lisää liikennettä ja hakukonenäkyvyyttä.

Suomessakin on bloggaajia, jotka tienaavat tuhansia euroja kuussa pelkällä blogilla. Bloggaamisen aloittaminen voi osoittautua elämäsi parhaaksi päätökseksi. 

Kumpi on parempi valinta blogin kannalta, Duda vai WordPress? WordPress on tässä suhteessa voittaja, sillä se on suunniteltu bloggaamista varten. WordPress tarjoaa mahdollisuuden käyttää tehokkaasti erilaisia kategorioita ja tagejä. Voit myös lisätä blogikategorioita navigaatiovalikkoon. 

Sekin on hienoa, että voit tallentaa postauksen edellisen version ja palauttaa sen, jos alat katua postauksen päivittämistä. WordPress tarjoaa mahdollisuuden myös postausten ajastamiseen. Duda-kokemuksia lukiessa huomaa, että se voi olla joskus turhan jäykkä ja hankala bloggaajille.

Kumpi on edullisempi, WordPress vai Duda?

Dudan perusversio on kalliimpi kuin WordPressin kolme edullinta versiota. Toisaalta, Dudan perusversio tarjoaa sinulle enemmän asioita kuin WordPressin halvimmat vaihtoehdot. WordPressiä voi käyttää ilmaiseksikin, mikä on yksi syy WordPressin globaaliin suosioon. 

Jos ajatellaan pelkkää hintaa, on WordPress paras vaihtoehto. Mikäli taas keskitytään vertailemaan näiden kahden hinta-laatusuhdetta, voidaan kallistua Dudan puoleen. Kannattaako valita Duda vaiko WordPress? Tämä riippuu täysin siitä, mitä palvelulta odotat, joten kehotamme tutustumaan hinnastoihin ja tarjolla oleviin palveluihin huolellisesti ennen valinnan tekemistä. 

Kumpi sopii paremmin verkkokaupaksi?

Kumpi sopii paremmin verkkokaupaksi?
Dudalla on monia hyviä ominaisuuksia. Yksi niistä on se, että Duda antaa sinulle rajoittamattomat resurssit kasvua varten. Perusversio, mikä tarjoaa sinulle yhden verkkosivuston, ei sisällä rajoituksia kaistanleveydelle tai tallennustilalle. Kun verkkosivustosi kasvaa, sinun ei tarvitse päivittää versiotasi.

Dudan huono puoli on se, että verkkokauppaa on rajoitettu. Voit myydä korkeintaan 10 tuotetta verkossa, muussa tapauksessa joudut ostamaan lisäpalveluita. Vaikka hankkisit mahdollisuuden 100 tuotteen myyntiin, on se silti halvempi kuin WordPressin ”Business Plan”. Yli sadan tuotteen valikoimalla kannattanee valita WordPress – tarkasta kuitenkin hinnasto saadaksesi ajankohtaista tietoa. 

WordPressin edullisimmat versiot on suunniteltu pienille verkkosivustoille, joten tallennustila on rajallinen. WordPressin puolustukseksi on kuitenkin sanottava, että ”Business Plan” tarjoaa mahdollisuuden myydä rajattoman määrän tuotteita. Tarjolla on myös työkaluja markkinointiin ja myyntien hallintaan.

Kumpi sitten sopii paremmin verkkokauppa-alustaksi? Valinta on vaikea. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että korkeintaan sataa tuotetta myyvän verkkokaupan kannattaisi valita Duda, muiden taas WordPress.

Saatat pitää myös näistä:

Sisällysluettelo