Vihreä Älyenergia kokemuksia

Vihreä Älyenergia kokemuksia

Vihreä Älyenergia on täysin suomalainen sähkönmyyntiyhtiö, joka ostaa vihreää, fossilivapaasti tuotettua sähköä tukkumarkkinoilta ja välittää sitä eteenpäin kuluttajille.

Niin sanottu ”vihreä sähkö” on ympäristöä vähemmän tai ei ollenkaan kuluttavaa ja sitä on tuotettu ympäristöystävällisillä keinoilla uusiutuvia energianlähteitä hyödyntäen. 

Tällaisia ovat esimerkiksi vesivoimaloiden kautta tuotettu sähkö, aurinkoenergialla- tai tuulivoimalla tuotettu sähkö. Vihreä Älyenergian hinnat ovat erittäin kilpailukykyisiä sähkömarkkinoilla ja heidän sähkösopimuksensa ovat myös markkinoiden yksiä edullisimmista olipa kyseessä pörssisähkösopimus tai määräaikainen sähkösopimus. 

Erityistä kiitosta Vihreä Älyenergian asiakaskunta on antanut heidän aktiivisesti kehittämästään ilmaisesta ja käyttäjäystävällisestä sähkönsäästösovelluksesta kuin myös nopeasta ja luotettavasta asiakaspalvelusta, joka toimii arkisin klo 8-16 välillä. 

Vihreä Älyenergia sovellus  

Vihreä älyenergia sovellus

Vihreä Älyenergia sovellus on Vihreä Älyenergian oma kehittämä mobiilisovellus, jolla omaa sähkönkulutusta ja sopimustietoja voi seurata helposti ja käyttäjäystävällisesti omalta älylaitteelta.

Sovelluksen kehittämiseen ollaan panostettu todella vahvalla insinööri taidolla mahdollisimman innovatiivisen ja yksilöllisen sovelluksen kehittämiseksi, jolla asiakas saa luotua selvää säästöä sähkönkulutuksellaan ja sen hallinnalla. 

Älyenergia -sovellus sisältää erilaisia ominaisuuksia henkilökohtaisen energiansäästöohjelman luomisesta, laitekohtaisen kulutusjakauman seuraamisen niin lämmityksen, sähköauton lataamisen, saunan kuin muiden sähkökäyttöisten kodinkoneiden osalta ja esimerkiksi sähkönkulutuksen optimoimisen omassa kodissa ilmalämpöpumput ja aurinkopaneelit huomioiden. 

Sovelluksen oma algoritmi tunnistaa isoimman kulutuksen laitteet arvioimalla kulutustietoja. Sovellus on käytettävissä niin IOS kuin Android mallisissa puhelimissa ja sen voi linkittää tarvittaessa toimimaan myös muiden perheenjäsenten puhelimiin. 

Vihreä Älyenergia pörssisähkö 

Vihreä Älyenergian pörssisähkö on täysin CO2-vapaata sähkö ja sen hinnat seuraavat Nordpool-sähköpörssin tunneittain vaihtuvia Suomen hinta-alueen Spot-hintoja, jolloin oman sähkönkulutuksen voi ajoittaa kaikkein edullisimmille tunneille vuorokaudessa ja säästää näin varmaa rahaa. 

Vihreä Älyenergia pörssisähkösopimukset koostuvat tästä Spot hinnasta sekä sovitusta marginaalista ja perusmaksusta. Tuotteen marginaali ja perusmaksu tarkistetaan 2-4 kertaa vuoden aikana, jolloin hinnat voivat päivittyä.  

Väen Verraton kokemuksia ja hinta  

Väen Verraton fossiilivapaa pörssisähkösopimus on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus ja se on tarkoitettu vain uusille asiakkaille, joiden vuosikulutus on alle 30 000 kWh.

Tämä riittää hyvin useimmille kuluttajille, sillä sähkölämmitteisessä omakotitalossa nelihenkisessä perheessä keskimääräinen vuosikulutus on arviolta noin 19 000 kWh vuodessa. 

Väen Verraton sopii siis niin kerrostaloasuntoihin, rivitaloasuntoihin kuin omakotitaloihinkin. Toistaiseksi voimassa oleva sopimus on kätevä, sillä se vähentää sähkösopimuksen uusimisesta tulevaa vaivaa. 

Pörssisähkösopimus on myös tällä hetkellä halvin sähkösopimustyyppi, koska siinä maksetaan vain kulutetusta sähköstä. Väen Verraton -sopimuksen hinnat sisältävät ALV 10%, joka nousee 24% 30.4.2023. Siinä sähkön Spot hinta on 0,39 c/kWh + tuntikohtainen pörssihinta. 

Perusmaksu Väen Verraton pörssisähkösopimuksessa on tällä hetkellä 3,79 €/kk. Älyenergia-sovelluksen ansiosta omaa sähkönkulutusta on helppoa säädellä ja seurata yksilöllisemmin halvimpien tuntihintojen mukaan.  

Vihreä Älyenergia sopimuksen irtisanominen    

Toistaiseksi voimassa olevat Älyenergian sähkösopimukset kuten Väen Verraton pörssisähkösopimuksessa ei ole ennalta asetettua määräaikaa, joten sen voi irtisanoa milloin vain halutessaan. 

Sähkösopimusta irtisanottaessa tulee kuitenkin ottaa huomioon 14 päivän irtisanomisaika, mikä tarkoittaa että irtisanomisilmoituksen jälkeen sähkösopimus tulee olemaan voimassa vielä seuraavat 14 päivää ennen kuin se päättyy virallisesti. 

Määräaikaisissa sähkösopimuksista taas on ennalta sopimuksessa määritelty aika, jonka ajan sähkösopimus on voimassa, eikä sitä ole mahdollista irtisanoa ennen tämän ajanjakson päättymistä. Tällaisia sopimuksia ovat esimerkiksi Vihreä Älyenergian Vankka 3kk, Vankka 6kk ja Vankka 24kk. 

Vihreä Älyenergia yrityksenä

Vihreä Älyenergia Oy on nykyisin Tampereella vaikuttava ja 2015 vuoden alusta lähtien toiminut sähkönmyynti yritys, jonka missiona on tuoda markkinoille vihreästi tuotettua energiaa, joka on tuotettu siis täysin fossiilivapaasti ympäristöä ja maapalloa kunnioittaen. 

Heidän Väen Verraton pörssisähkötuote on heidän edullisin ja eniten kehitetty tuotteensa, mikä kertoo sen suhteellisen suuresta asiakaskunnasta verrattuna muihin markkinoiden pörssisähkötuotteisiin. 

Entisinä Nokian matkapuhelimien insinööreinä vankka kiinnostus helppokäyttöisiin ja käyttäjäystävällisiin mobiilisovelluksiin näkyy myös heidän asiakkailleen kehittämässään Älyenergia -sovelluksessa, joka auttaa oman sähkönkulutuksen seurannassa, suunnittelussa ja sen hallinnassa hauskalla tavalla. 

Saatat pitää myös näistä:

Sisällysluettelo