Shein Suomi kokemuksia

Shein verkkokauppa Suomi

Shein Finland keskusteluja seuraten mielipiteet vaihtelevat Sheinistä paljon, mutta Sheinin asiakaspalvelun reagointi ongelmatilanteisiin ja asiakastyytymättömyyteen on varsin ketterää. Sheiniltä tulleita vaatteita ja muita tuotteita on kritisoitu keskusteluissa muun muassa siitä, että ne eivät vastaa kuvissa näkyviä ja kuvailtuja tuotteita. 

Niiden materiaali voi olla myös hauraampaa ja helposti nukkaantuvaa, kuten pikamuodissa usein on tapana. Sheiniltä tilatut vaatteet eivät siis tunnu kestävän muutamaa käyttökertaa pidempää. Osa tuotteista vaikuttaa myös vahvasti halvoilta, toisten tuotemerkkien tuotteiden kopioilta, mistä asiakkaat ovat Sheiniä myös kritisoineet. 

Hyvääkin sanottavaa asiakkailla silti on, onhan Shein yltänyt jopa 4 tähden luokitukseen. Osa asiakkaista on saanut tuotteensa todella nopeasti ja ne ovat vastanneet tuotekuvausta juuri kuten on pitänytkin. 

Sheiniä on myös tituleerattu kaikista vastaavista kiinakaupoista parhaimmaksi. Toisaalta Sheinin halpoihin hintoihin nähden ei voi odottaa niin korkeaa laatutasoa – onhan kyse nimenomaan pikamuodista. Siksi onkin usein myös todettu että Sheiniltä tilatessa saa juuri sitä mitä tilaa. 

Minkä maalainen on Shein verkkokauppa?

Shein verkkokaupan alkuperästä löytyy yllättävänkin vääristynyttä ja ristiriitaista tietoa. Osa ajattelee Sheinin olevan alkuperältään saksalainen verkkokauppa kun osa luulee sen tulevan Espanjasta. 

Shein on kuitenkin vuonna 2008 Kiinasta alkunsa saanut pikamuotia myyvä ja nykyään jo maailman suurimmaksi muotimyyjäksi kasvanut toimija. Online ketju aloitti toimintansa aluksi nimellä ZZKKO. Sheinin pääkonttori sijaitsee Singaporessa.

Voiko Sheiniltä tilata Suomeen?

Verkkokaupsasta tilaaminen Suomeen

Shein Europe verkkokaupan kautta voi tilata Sheinin tuotteita itselleen myös Suomeen, sillä Sheinillä ei vielä ole omaa virallista suomalaista verkkokauppaansa. Hinnoissa ja 12 euron toimitusmaksuissa on otettu huomioon mahdolliset tullit, joten ylimääräisiä kuluja ei tarvitse pelätä Sheiniltä tilattaessa. 

Shein maksutavat ovat yleisimmät kortti- ja verkkopankkimaksut Visa, Mastercard, Maestro ja American Express. Näiden lisäksi oman tilauksen voi maksaa käyttämällä Klarnaa. 

Onko Shein luotettava?

Pikamuodilla etenkin nuoria houkuttelevan Sheinin taustat eivät ole mitä puhtoisemmat. Shein ei kulutustuotteiden tuottajana ja jälleenmyyjänä ole valitettavasti luotettavimmasta päästä, eikä sen toiminta ole järin läpinäkyvää. 

Pikamuotia agressiivisella tahdilla suoltava Shein ei esimerkiksi kerro sivuillaan mitään taustoistaan tai omistuksestaan, minkä lisäksi tuotteiden laatu on suurimmaksi osaksi huonoa, juuri sitä mitä halvoilla hinnoilla voi saada, mikä taas ei tue kestävää kehitystä tai vastuullista kuluttamista ja altistaa ympäristöä entistä enemmän kriisille. 

Shein on myös vaatemallistoissaan kopioinut ruotsalaista H&M:ää sekä espanjalaisen Zara:n vaatemalleja. Tämän lisäksi Sheinistä on nostettu syyte vuonna 2021 sen tekemistä ihmisoikeusrikkomuksista sen kiinalaisia työntekijöitä kohtaan, joiden työolosuhteet ovat olleet ihmisoikeuksien vastaisia. 

Eettiseltä toiminnaltaan Shein ei siis ole luotettavin tai houkuttelevin vaihtoehto, mutta se ei petä toimittamasta tuotteita kuluttajilleen tai jatkamalla tuotteiden valmistamista ennätystahtiin tarjoten markkinoilla erittäin kilpailukykyisiä hintoja, jossa se näkyy kuitenkin tuotteiden laadussa usein.

Shein siis jatkaa edelleen vahvasti kasvuaan ja toimittaa tuotteita luotettavasti kuluttajille pitkistä välimatkoista huolimatta. 

Miten pitkä toimitusaika Shein kaupassa on?

Mistä Shein vaatteet tulevat vaikuttaa tuotteiden toimitusaikoihin jonkin verran. Kiinalaisena verkkokauppana vaatteet tulevat siis Kiinasta, mutta Sheinillä on omia varastoja ympäri maailmaa, joten tuotteiden saapumisessa ei kestä välttämättä yhtä pitkää aikaa kuin jos tuotteet tulevat Kiinan varastolta. 

Shein Europe sivuilla tuotteiden lähetykseen on arvioitu menevän noin 5-10 arkipäivää, mutta tämä aika voi myös venyä välimatkojen vuoksi 14 päivään. Itse tilauksen käsittelyyn kuluu 1-3 päivää. 

Shein palautus – Miten onnistuu?

Kuljetuksessa rikki menneiden, viallisina saapuneiden tai liian pienien taikka suurien tuotteiden palauttaminen onnistuu helposti Sheinin Europe sivuston kautta, jossa ohjeet palauttamista varten löytyvät heti etusivulta. 

Shein tuotteiden palautuksen voi pitkistä välimatkoista johtuen tehdä tavanomaista 14 päivää pidemmällä aikavälillä. Sheinillä palautuksen voi tehdä 30 päivän sisällä. Kun paketti on palautunut takaisin Sheinille, sen käsittelyyn menee 5 arkipäivää, joiden sisällä tuotteen hinta palautetaan takaisin tilille. 

Shein palautusten hinta riippuu asiakkaan valitsemasta palautustavasta. Asiakas on vastuussa palautus- ja vaihtokuluihin liittyvistä postimaksuista, eikä niitä palauteta enää takaisin tuotteen vaihdon tai palautuksen yhteydessä.  

Saatat pitää myös näistä:

Sisällysluettelo