Parhaat kryptopörssit 2022

Parhaat kryptopörssit

Kryptovaluuttoja löytyy jo yhä useamman sijoittajan salkusta, ja ne tulevat entisestään yleistymään digitalisaation ja lohkoketjukäytön myötä. Kryptovaluuttojen kanssa on hyvä muistaa muutamia perussääntöjä.

Kannattaa aloittaa pienellä summalla, jolla voit kokeilla ostamista ja myymistä sekä testata miten kryptovaluuttapörssi toimii. Luo oma strategia, josta myös pidät kiinni. Suunnittele missä vaiheessa ostat ja myyt. Fiilistelyyn ei kannata sortua, sillä valuutan hieno nimi ei ole mikään takuu sen tuottavuudesta. Jos joku kryptovaluutta on joskus tuonut kunnon voiton jollekin kaverille, se ei takaa, että sinä saat samasta valuutasta voittoa tänään. Mieti millaisen riskin olet valmis ottamaan.

Jos huomaat, että sijoituksesi meni täysin vihkoon ja että ostamasi altcoinin arvo alkaa laskea vauhdilla ja tiedät joutuvasi myymään tappiolla, tee se heti. Kärsi mieluummin pikku tappio nyt, kuin suuri tappio huomenna. Tutki millaisia valuuttoja kannattaa louhia, sillä louhijat osaavat laskea kannattavuuden parhaiten. Etsi itsellesi sopiva kryptovaluuttapörssi ja valuutta. Ota huomioon kaikki aiheutuvat kulut. Varmista, että kryptovaluuttapörssisi on reaaliaikainen, sen pitää reagoida välittömästi osto- tai myyntitapahtumiin.

Toivottavasti tästä artikkelista on sinulle hyötyä, sillä jatkuva opiskelu vie sinut pitkälle.

Coinmotion

Coinmotion logo

Coinmotion on suomalainen kryptovälittäjä, ja se on toiminut jo vuosia toimintaa kehittäen ja lisäten uusia ominaisuuksia. Coinmotion on erinomainen vaihtoehto erityisesti heille, jonka strategia on osta ja pidä, sillä palvelussa voi ostaa kryptovaluuttoja kuukausisäästön avulla. Tällöin on mahdollista hajauttaa ajallista riskiä ja nostaa kryptojen määrää ja arvoa. Coinmotion ei ole varsinainen kryptopörssi, joten mikäli haluaa kokeilla treidaamista, pitää avata tili vaikkapa Binancelle tai Krakenille.

Coinmotion on ensimmäisenä suomalaisena kryptovälittäjänä saanut maksulaitostoimiluvan ja lisäksi se on rekisteröity viralliseksi kryptovaluuttojen välittäjäksi Finanssivalvonnan toimesta. Coinmotion huolehtii turvallisuudesta laadukkaan multisig-säilön avulla, kaksivaiheisella todennuksella (2FA) sekä Holvi-palvelulla, jonka ansiosta voi asettaa aikalukon varojensa nostamiselle. Käyttäjillä on paljon hyviä Coinmotion kokemuksia, sillä siirrot niin omalta tililtä kuin krytptojen siirrot muihin pörsseihin tai lompakkoihin sujuvat todella vikkelään.

Coinmotionilla ei ole avaus-, tilinhoito- tai vuosimaksuja, mutta varojen siirrosta omalle pankkitilille veloitetaan 90 senttiä per nosto. Kaupankäyntikulut vaihtelevat riippuen kaupankäynnin volyymista, enimmillään se on 2 % ja matalimmillaan voi selvitä 1 %:n kuluilla. Mikäli haluaa suojata varojaan Holvi-palvelulla, se maksaa euron kuussa.

Binance

Binance logo

Binance on maailman suurin kryptopörssi, se on perustettu vuonna 2017 Changpeng Zhaon toimesta. Hänestä onkin tullut eräs kuuluisimmista ja rikkaimmista kryptovaikuttajista. Binacella on monipuolinen valikoima, sillä erilaisia kryptovaluuttoja on valittavana yli 200 . Kaupankäynnin lisäksi Binancella voi myös steikata sekä sijoittaa kryptotalletuksiin tai futuureihin.

Binancen kulut ovat moniin muihin kryptopörsseihin verrattuna tosi pienet, enimmillään kaupankäynti kustantaa 0,1 % per toimeksianto. Jos käyttää kaupankäynnissä Binance Coinia, saa vielä 25 % lisäalennuksen kuluista. Kuluja syntyy vähän myös kryptojen siirtämisestä pois tililtä.

Kraken

Kraken logo

Kraken on ollut kryptovaluuttojen välittäjä jo vuodesta 2013 ja sen vahvuuksina pidetään korkeaa turvallisuutta, hyvää likviditeettiä ja kaupankäynnin mahdollisuutta sekä kryptoilla että tavallisilla valuutoilla. Positiivista ovat myös kaupankäynnin alhaiset kulut. Miinuspuolena sivuston hieman sekava visuaalisuus, joka saattaa sekoittaa aloittelevaa käyttäjää.

Kraken ottaa turvallisuusasiat tosissaan, sillä lähes kaikki asiakkaiden talletukset ovat erillään verkosta kylmäsäilytyksessä. Lisäksi kaikki olennaiset tiedot on huolellisesti ja monipuolisesti salattu. Asiakas voi suojata tilinsä kaksinkertaisella todennuksella (2FA), pääavaimella sekä sähköpostinsa salaamisella.

Krakenin kaupankäyntikulut ovat maltilliset, sillä enimmillään maksetaan 0,26 % kulut ja pienimmillään voi päästä täysin ilman kuluja. Tähän tosin vaaditaan yli 10 miljoonan vaihto per kuukausi. Dark poolin kulut puolestaan ovat vähän kalliimmat, tämä hieman vaihtelee 0,20 – 0,36 % välillä.

Northcrypto

Northcrypto logo

Northcrypto on suomalainen kryptovaluuttojen kauppapaikka, joka on perustettu vuonna 2019. Palvelu on kasvattanut nopeasti suosiotaan ja sillä onkin erittäin luotettava maine. Kuten Coinmotionilla, myös Northcrypton palvelu on Suomen finanssivalvonnan hyväksymä ja säätelemä.

Northcrypto on toiminnoiltaan paljon yksinkertaisempi ja halvempi kuin vaikkapa Coinmotion. Northcryptosta voi Bitcoinin lisäksi ostaa ainakin Litecoinia ja Ethereumia. Tässä pörssissä pääse siis hyvin alkuun kryptosijoittajana. Northcrypton palvelu on suomenkielinen ja myös asiakaspalvelua on saatavilla suomeksi. Palvelulla on myös hyvin toimiva ja suosittu mobiilisovellus.

Saatat pitää myös näistä:

Sisällysluettelo