iPhone vs. Android: Kumpi kannattaa ostaa?

Se on ikivanha kysymys. Apple vai Android? Käyttäjät ja ei-käyttäjät keskustelevat kiivaasti näistä kahdesta kännykkäteknologian maailmasta, mutta kumpi kannattaa ostaa, jos etsit uutta älypuhelinta? Päätöksenteko voi olla vaikeaa kaikkien eri mielipiteiden perusteella, joten olemme luoneet tämän postauksen, joka auttaa erittelemään, mitä kummallakin on tarjottavanaan. Tarkastelemme laitteiston ominaisuuksia, ohjelmisto-ominaisuuksia ja edullisuutta, jotta päätöksesi olisi helpompi!

Mikä ihmeen Android-puhelin?

Android on googlen mobiililaitteille luoma käyttöjärjestelmä. Se on avoimen lähdekoodin alusta, mikä tarkoittaa, että puhelinvalmistajat voivat käyttää sitä luodakseen omia puhelimiaan, joissa on omat mallinsa ja ominaisuutensa. Android on maailman suosituin mobiilikäyttöjärjestelmä, ja sitä käyttävät esimerkiksi Samsung, Sony, LG ja Huawei. Valittavana on kymmeniä Android-puhelimia.

iOS

iOS

Toisaalta Applen iOS on suljetun lähdekoodin käyttöjärjestelmä, joka on kehitetty yksinomaan Applen laitteisiin, kuten iPhoneen ja iPadiin. Vaikka se on markkinaosuudeltaan vähemmän suosittu kuin Android, iPhoneja näkee nykyään kaikkialla – joko näet joka minuutti työmatkallasi yhden tai kaksi ihmistä, joilla on iPhone mukanaan! iOS tarjoaa myös paremman suorituskyvyn, koska vain Applen hyväksymät sovellukset toimivat Applen laitteissa verrattuna tuhansiin ja taas tuhansiin sovelluksiin, jotka ovat saatavilla Google Play Storen kautta mille tahansa yhteensopivalle laitteelle, jossa on käytössä iPhone-käyttöjärjestelmä. 

Jos haluat uusimmat ja parhaat ominaisuudet, iPhone on luultavasti paras vaihtoehto. iPhonet saavat kaikki Applen uusimmat ominaisuudet ensimmäisinä; esimerkiksi iOS 13 on saatavilla vain iPhonessa. Huonona puolena on se, että jos et pidä siitä, mitä Apple tarjoaa puhelimissaan joka vuosi, saatat joutua kahden vuoden päivityssykliin! Androidilla on omat päivityssykliongelmansa, mutta Google antaa käyttäjille mahdollisuuden valita, pitävätkö he vanhemmat mallit ajan tasalla vai jättävätkö he päivitykset kokonaan huomiotta uudempien sovellusten ja tietoturvatuen hyväksi. Ja vaikka Android-puhelimia valmistavat nykyään kymmenet ja taas kymmenet eri tuotemerkit Sonysta Huaweihin, Apple vaikeuttaa huomattavasti uusien.

iPhone 13 pro

iPhone 13 Pro on uusin Applen iPhone-mallistossa, joka tarjoaa älypuhelinten parhaat ominaisuudet ja suorituskyvyn. Jos olet iPhone-käyttäjä, joka haluaa päivittää puhelimensa tai haluat vaihtaa Androidista, mutta pidät silti iOS:stä, tätä kannattaa ehdottomasti harkita!

Samsung Galaxy S21 Pro

Samsungin Galaxy S21 Pro on loistava Android-puhelin, joka tarjoaa joitakin markkinoiden parhaista ominaisuuksista ja suorituskyvystä. Jos etsit Android-puhelinta, jossa on hyvä kamera, laadukas näyttö ja paljon tallennustilaa, tämä voi olla hyvä vaihtoehto sinulle!

Google Pixel 6 Pro

Google Pixel 6 Pro on loistava puhelin, jos etsit uusimpia ominaisuuksia ja päivityksiä suoraan Googlelta. Sen on tehnyt yksi maailman suurimmista teknologiayrityksistä, joten tietoturvapäivityksiä on runsaasti, jotta tietosi pysyvät turvassa.

Vaikka iPhonea pidetään edelleen yhtenä markkinoiden parhaista laitteista, Android-älypuhelimet tarjoavat enemmän valinnanvaraa kaikissa hintaluokissa – kymmeniä ja taas kymmeniä malleja on saatavilla monilta eri tuotemerkeiltä, joten voi olla vaikea tietää, mistä aloittaa! Haittapuolina ovat muun muassa heikompi suorituskyky kuin Applen puhelimissa järjestelmäintegraation puuttumisen vuoksi sekä vähemmän kehittyneitä ominaisuuksia, kuten Face ID tai Animoji . Hyvä uutinen on, että molemmat käyttöjärjestelmät toimivat nykyään todella hyvin; useimmilla käyttäjillä ei ole ongelmia nopeuden tai akun keston kanssa verrattuna aiempiin puhelimiinsa.

OnePlus. 9 Pro

OnePlus 9 -sarjan älypuhelimet ovat suosittuja vaihtoehtoja niille, jotka etsivät Android-puhelinta, jossa on hyvät ominaisuudet ja suorituskyky. OnePlus-malliston hinta on alhaisempi kuin useimpien lippulaivojen, joten se tarjoaa markkinoiden parasta vastinetta!

Jos olet vielä epävarma siitä, minkä puhelimen ostaisit, kokeile lukea arvosteluja tai kysyä ystävien ja perheenjäsenten mielipiteitä. On tärkeää löytää puhelin, joka vastaa tarpeitasi, joten älä pelkää tehdä ostoksia, kunnes löydät täydellisen puhelimen!

Yhteenveto:

  • iPhonet tarjoavat paremman suorituskyvyn ja ominaisuudet kuin mikään muu älypuhelin
  • Android-puhelimia on kaikenkokoisia ja -muotoisia, ja niiden hinnat vaihtelevat
  • Google Pixel ja OnePlus ovat kaksi loistavaa Android-älypuhelinmerkkiä
  • kokeile lukea arvosteluja tai kysyä ystävien ja perheenjäsenten mielipiteitä ennen ostamista!

Saatat pitää myös näistä:

Sisällysluettelo