Perustaisinko WordPress kotisivut ja mitä se vaatii?

WordPress kotisivut

Maailman suosituin alusta verkkosivuston luomiseen on WordPress. Se on julkaisujärjestelmä, joka perustuu avoimeen lähdekoodiin. WordPress kasvattaa koko ajan suosiotaan ja WordPress kotisivut löytyykin jo monien verkkosivustojen takaa.

Alun perin WordPress suunniteltiin bloggaajia varten mutta tänä päivänä alustalle voidaan luoda vaikka minkälaiset kotisivut. Verkkokauppiaita varten on luotu oma alustansa eli WooCommerce. Tämän lisäosan voi asentaa näppärästi WordPressiin.

WordPress teemat

WordPressin teemojen avulla voi luoda sivustolle upean visuaalisen ilmeen. Valmiit teemat on valmiiksi rakennettuja sivustopohjia ja niitä voi muokata omien mieltymystensä mukaisesti. Toki jokaisella teemalla on omat ominaisuudet, jotka rajoittavat muokkaamista.

WordPressiin on saatavilla paljon ilmaisia teemoja ja mikäli toiveissa on paremmat ominaisuudet, voi myös ostaa itselleen oman Premium teeman tuhansien vaihtoehtojen joukosta. Jos haluaa tyylikkäät ja laadukkaan oloiset nettisivut, kannattaa satsata Premium teemaan.

Maksulliset Premium teemat ovatkin paras valinta, jos haluaa laadukkaat nettisivut. Premium teemojen kattavassa valikoimassa on valmiiksi suunniteltuja kotisivupohjia mm. bloggareille, yrityksille, verkkokaupoille, digitaalisille sanomalehdille ja valokuvaajille.

Eräs parhaimmista ellei jopa paras WordPress teema on monipuolinen sekä käyttäjäystävällinen Divi, joka on erityisesti hyvä vaihtoehto aloittelijalle. Hyvä ja monipuolinen page builder teema on Elementor.

Premium teemoihin on sisällytetty monet valmiiksi suunnitellut sivupohjat, kuten:

 • Etusivu
 • Laskeutumissivu
 • Portfolio
 • Tietoa meistä
 • Verkkokauppa
 • Blogisivut

Omien nettisivujen perustaminen ei voisi olla helpompaa, sillä ei tarvitse kuin kirjoittaa sisältötekstit sekä lisätä omat kuvat.

Miksi valita juuri WordPress?

WordPress on erittäin selkeä, joten sisällön lisääminen ja muokkaaminen on todella helppoa olipa käyttäjän tietokoneen käyttötaso ikä hyvänsä. WordPressissä käyttöön saa myös graafisen käyttöliittymän tekstien sekä kuvien muokkaamista varten.

WordPress on todella helppo asentaa ja sen voi ottaa nopeasti käyttöön. Tarvitsee vain ladata tiedostopaketti, jonka jälkeen tiedostot ladataan palvelimelle ja vaihdetaan muutamia asetuksia. Tämän jälkeen sivusto onkin valmiina käytettäväksi. WordPressin käyttöönotto sujuukin yhtä nopeasti kuin nopeat kotiutukset kasinolta.

Koska WordPress perustuu avoimeen lähdekoodiin, se on käytettävissä täysin ilmaiseksi. Sen lisäksi pitää vain hankkia webbihotelli, johon WordPressin voi asentaa. Sivuja voi myös muokkailla mieleisekseen juuri avoimen lähdekoodin ansiosta.

WordPressiin on saatavilla ziljoonia hyödyllisiä lisäosia, joiden avulla vaikkapa hakukoneoptimointi sekä lomakkeiden luominen sujuu kuin tanssi. Koska WordPress on niin suosittu, siihen kehitetään jatkuvasti lisää uusia lisäosia.

WordPress alustalle luotuja kotisivuja voidaan räätälöidä myös yrityksen ilmeeseen sopiviksi. On mahdollista saada juuri sellaiset kuvat, värit, fontit ja muut elementit kuin haluaakin. Usein tähän tosin tarvitaan hieman koodarilta apua.

WordPress on paljon muutakin kuin vain kotisivut, alustalle on mahdollista perustaa myös verkkokauppa WooCommerce lisäosan avulla. Omaan verkkokauppaan on integroitavissa kaikki tarvittavat ominaisuudet, kuten vaikkapa varastonhallinta sekä maksuominaisuudet.

WordPress on loistava valinta responsiivisille nettisivuille ja useat teemat ovatkin valmiiksi responsiivisia. Useimmat käyttäjät selaavat nettisivustoja älylaitteilla, joten on ehdottoman tärkeää, että sivut näyttävät hyvältä ja toimivat kaikenkokoisilla näytöillä. Responsiiviset sivut mukautuvat automaattisesti sen laitteen mukaan, jolta niitä selataan. Lisäksi WordPress alustaa kehitetään, uudistetaan ja parannetaan koko ajan.

WordPressin suorituskyky on erinomainen ja se onkin loistava alusta nopeille latausajoille. WordPress mahdollistaa tietosuojattujen nettisivustojen rakentamisen, joten hakkerit ja kaikenlaiset kalastelijat eivät pääse sivustoon käsiksi. Tätä varten tulee valita oikeanlainen teema sekä lisäosat ja huolehtia sivuston säännöllisestä ylläpidosta.

WordPress ja sisällön luominen

WordPress ja sisällön luominen

WordPressiin voi luoda joko artikkeleja tai sivustoja. Mikäli aiot alkaa kirjoittamaan blogia, voit alkaa luomaan artikkeleja sivuston Blogi-osiossa. Tämän osion voit unohtaa, mikäli blogin kirjoittaminen ei ole tavoitteesi.

Kaikilla sivustoilla on vakiosivut, jotka kannattaa luoda. Tällaisia ovat mm.

 • Kotisivu
 • Yhteystiedot
 • Tietoja minusta, jossa voi kertoa oman tarinansa ja sivuston perustamisen tarkoituksen
 • Tuotesivut / Palvelusivut, jossa voi kertoa tarkemmin kaikista tarjoamistasi tuotteista tai palveluista
 • Blogi –mahdollisia blogikirjoituksia varten

WordPress sivuston haasteet

WordPress kotisivut ovat helpot, mutta täysin ongelmatonta ei niidenkään käyttö ole. Ohjausnäkymä saattaa näyttää varsinkin aloittelijalle pelottavalta, koska tarjontaa on saatavilla niin laajasti. Myös webbihotellin tarjoajaan pitää kiinnittää huomiota. Sivuston omistajan tulee myös huolehtia tekniikasta sekä päivityksistä ja varmuuskopioinneista. Lisäosien summittainen asentaminen voi myös haitata sivuston toimivuutta sekä suorituskykyä. Latausnopeudenkin eteen tulee suorittaa optimointia. Kaiken kaikkiaan WordPress kotisivut ovat kuitenkin loistava valinta niin bloggaajalle kuin yrityksellekin ja kaikille sillä välillä.

Saatat pitää myös näistä:

Sisällysluettelo