Hyvän webhotellin merkitys verkkosivustollesi

Mikäli olet perustamassa verkkosivuja itsellesi tai yrityksellesi, voi tulla yllätyksenä kuinka suuritöistä kunnollisten verkkosivujen pystyttäminen on. Webhotellit helpottavat sivuston perustamista, ja myöhemmin ylläpitoa suuresti, mutta kuinka valita juuri omiin tarpeisiin sopiva palveluntarjoaja? Webhotellien määrä on miltei loputon, mikä hankaloittaa valinnan tekemistä. Saatat joutua kuluttamaan useita tunteja tutustuessasi eri palveluntarjoajiin, joten tässä artikkelissa kerromme, miksi tämä vaiva kannattaa nähdä.

Toimivaan ja riittävän nopeaan sivustoon kannattaa satsata

Webhotellin valintaan vaikuttavat ensisijaisesti budjetti ja sivuston tarpeet. Näitä kannattaa miettiä tarkkaan verkkosivustoa luodessa, sillä budjetti vaikuttaa muun muassa tallennustilan määrään ja sivuston nopeuteen. Liian hidas sivusto karkottaa kävijät hyvin nopeasti, jonka huomatessaan Google pudottaa verkkosivusi hakutuloksissa alemmas. Liian hitaalla sivustolla voi siis todella olla negatiivinen vaikutus yrityksesi toimintaan.

Riittävä nopeus ja sivuston yleinen toimivuus ovat asioita, jotka webhotellin valinnassa kannattaa ehdottomasti ottaa huomioon. Usein toistuvat, liian pitkään kestävät käyttökatkot eivät ole hyväksi kenenkään verkkosivustolle, sillä tämä luonnollisesti estää tilapäisesti sivuston käytön, jolloin voi syntyä jopa tulonmenetyksiä. Laadukkaat webhotellit tarjoavat isännöimilleen sivustoille kattavan toimintavarmuuden, jolloin käyttökatkojen keston ei pitäisi olla kuukaudessa 45 minuuttia enempää. Ongelmatilanteissa on tärkeätä, että webhotellilta on saatavilla laadukasta asiakaspalvelua riittävän helposti, ja tarvittaessa saat päivitettyä palvelupakettisi suurempaan mutkitta.

Huomioi suojaus!

Nettirahapelien näkökulmasta niitä pyörittävän sivuston kannattaa ehdottomasti valita hyvä webhotelli, jossa on joko maksuton SSL-sertifikaatti tai sen voi ostaa erillisenä palveluna. Jos sivustolla ei ole riittävää suojausta, vierailijat saavat asiasta varoituksen, jolloin useat saattavat jättää käymättä verkkosivuillasi. Nettirahapelit ovat nimensä mukaisesti pelejä, joissa liikkuu rahaa, jolloin riittävä suojaus sivustolla on tärkeätä. Myös useimmat pelaajat ymmärtävät turvallisuuden merkityksen ja siksi välttävät sivustoja, joilla ei ole SSL-sertifikaattia.

Kotimainen webhotelli on hyvä valinta

Suomalainen webhotellijpg

Kotimainen webhotelli on usein suomalaiselle verkkosivustolle kannattava, koska webhotellin fyysisellä sijainnilla on vaikutusta latausnopeuteen. Etenkin pelisivustoilla latausnopeus on tärkeätä pelien toiminnan kannalta. Lisäksi usein suomalainen asiakaspalvelu on paras ratkaisu ongelmatilanteiden osuessa kohdalle, sillä kun asiakaspalvelija ja sivuston ylläpitäjä ymmärtävät täysin toisiaan, saadaan ongelma ratkaistua tehokkaammin. Nettirahapelit tuovat sivuston ylläpitäjälle tuloa, kun niitä pelataan, joten sivuston toimivuuden kannattaa olla paras mahdollinen, etteivät asiakkaat kaikkoa. Kotimaisen webhotellin etu on myös parempi tietoturva, sillä suomalaiset palveluntarjoajat panostavat näihin enemmän kuin ulkomaiset. Turvallisuusseikoista on myös saatavilla paremmin tietoa kotimaisilta toimijoilta.

Halvin ei välttämättä ole paras

Webhotelli on hyvä ja edullinen tapa luoda ja ylläpitää verkkosivustoja, ja palveluntarjoajia on runsaasti tarjolla. Webhotellin tarjoamaan pakettiin voi kuulua jo valmiiksi haluamasi domain tai sen voi ostaa erillisenä palveluna. Selkeä ja hyvä nettiosoite sivustolle kannattaa, sillä silloin asiakkaiden on helpompi löytää ja muistaa sivuston osoite. Jos siis haluat selkeän .fi-päätteisen osoitteen jonkin epämääräisemmän vaihtoehdon sijaan, valitse laadukas webhotelli. Ilmaiset webhotellit eivät yleensä kannata, sillä sivustollasi voi tällöin pyöriä mitä tahansa mainoksia ilman, että voit vaikuttaa asiaan. Lisäksi, jos ilmainen webhotelli katoaa ja lopettaa toimintansa, on myös verkkosivustosi mennyttä. Sivuston suojausta ja turvallisuutta ei kannata odottaa ilmaiselta webhotellilta. 

Millainen siis on hyvä webhotelli?

Hyvä webhotelli

Yhteenvetona voisi sanoa, että hyvä webhotelli vastaa sivuston tarpeita, on toimintavarma ja nopea sekä tekee sivustosta turvallisen käyttää. Verkkosivuston tarpeet voivat myös muuttua ajan myötä, jolloin on hyvä selvittää etukäteen, että webhotellilta hankittu paketti on päivitettävissä ja lisäpalveluita on saatavilla. Jos sivustolla on paljon multimediaa, kuten kuvia, videoita tai nettirahapelejä, täytyy tallennustilan ja latausnopeuden olla riittävät.

Lisäksi etenkin nettirahapelit, mutta myös kaiken muun toiminnan sivustolla, täytyy olla turvallista. Vierailijat harvoin edes käyvät sivustolla, jos selain herjaa suojauksen puuttumisesta. Kotimainen webhotelli on suomalaiselle sivustolle paras valinta, sillä siellä latausaika ja turvallisuus ovat nopeammat ja paremmat. Myös asiakaspalvelun nopeudella ja laadulla on suuri merkitys. Ongelmatilanteita voi aina tulla ja tällöin on tärkeätä, että asiakaspalvelijan saa nopeasti tavoitettua. Yhteinen kieli asiakaspalvelijan kanssa auttaa ongelman nopeassa ratkaisussa.

Tässä käsiteltynä joitakin tärkeimpiä perusasioita, joita kannattaa ottaa huomioon webhotellin valinnassa. Ei välttämättä kannata valita ensimmäistä tai halvinta vaihtoehtoa, vaan tarkistaa ainakin artikkelissa luettelemamme asiat.

Saatat pitää myös näistä:

Sisällysluettelo