Kuinka paljon verkkosivuprojekti maksaa?

Haaveiletko omasta verkkosivustosta? Onko epätietoisuus siitä, mitä verkkosivuprojekti maksaa, haaveittesi tiellä? Lue tämä artikkeli, niin saat tietää, mitä verkkosivuprojekti voi maksaa, ja onko summa niin suuri, että sitä varten tarvitaan pikalaina tai muu luotto

Verkkosivuprojektin hinta riippuu sen koosta ja palveluntarjoajasta

Itse ainakin inhoan artikkeleita, joissa luvataan antaa vastaus johonkin mieltä painavaan pulmaan, mutta sitä vastausta ei sitten lopulta annetakaan. Vastaus on jokin epämääräinen ”soita ja kysy lisää” tai ”se riippuu, mistä se roikkuu”. 

Joudun nyt kirjoittamaan itse vähän vastaavanlaisen artikkelin. Alempana annan muutaman hintaesimerkin, mutta tarkkaa vastausta en voi antaa siihen, mitä verkkosivuprojekti maksaa. Verkkosivuprojektin hinta riippuu monesta asiasta, kuten:

  • Verkkosivuprojektin koosta
  • Verkkosivuprojektin toteuttajasta
  • Verkkosivustolle haluttavista yksityiskohdista
  • Verkkosivuprojektin aikataulusta
  • Siitä, kuinka paljon voit tehdä itse

Verkkosivuprojekti voi maksaa mitä tahansa muutamasta kympistä jopa kymmeniintuhansiin euroihin.

Verkkosivuprojektin koko

Verkkosivjen suunnittelu

Jos haluat vain käyntikorttimaiset verkkosivut yrityksellesi tai esimerkiksi jollekin yleishyödylliselle yhdistykselle, minkä toiminnassa olet mukana, pääset halvemmalla kuin hän, joka on tilaamassa isoa verkkosivuprojektia. 

Jos yritystoiminta on pientä tai olet vasta aloittanut toiminnan, ei ehkä kannata investoida tuhansia euroja monen sivun verkkosivustoon. Ehdit päivittää sivustoa myöhemminkin, joten etusivu ja mahdollinen blogi voivat riittää.

Verkkosivuprojektin toteuttaja

Onko niin, että osa palveluntarjoajista nyt vain on kalliimpia kuin muut? On, mutta jos firma on huomattavasti kalliimpi kuin kilpailijansa, sinulla on lupa vaatia enemmän, kuten henkilökohtaisempaa palvelua, nopeampia aikatauluja, parempaa toimitusvarmuutta tai pidempää kokemusta alalta. 

Kokeneet ammattilaiset ovat selkeä kilpailuetu verkkosivuprojekteja toteuttavalle yritykselle, mutta ei kannata sivuuttaa yhden henkilön yrityksiäkään, sillä henkilöstön määrä ei kerro mitään lopputuloksen laadusta. Yhden hengen yrityksissä on vain se riski, että oma projektisi viivästyy esimerkiksi palveluntarjoajan sairastumisen vuoksi.

Verkkosivuprojektin aikataulu

Jos haluat verkkosivuston parissa viikossa, varaudu maksamaan extraa. Pidempi toimitusaika voi madaltaa verkkosivuprojektin hintaa, ethän joudu maksamaan esimerkiksi ylityötunneista. Kannattaa muistaa myös se, että liika kiirehtiminen voi heikentää työn laatua. 

Ammattilaisetkin tarvitsevat aikaa kuvituksien tekoon ja esimerkiksi fonttien valintaan. Jos valinnat pitää tehdä liian kireällä aikataululla, lopputulos ei ehkä ole niin harkittu kuin se voisi olla.

Verkkosivuston yksityiskohdat

Haluatko yksilöllisen verkkosivuston vai riittääkö valmis teema? Onko tarvetta verkkokaupalle? Tarvitsetko chatbotin, somesyötteen tai blogin täynnä mielenkiintoista tekstiä? Entä ajanvarauskalenteri? Kaikki toiveesi vaikuttavat verkkosivuprojektin hintaan. 

Esimerkiksi blogin sisällöntuotannosta voidaan veloittaa 80 euroa tunti (plus ALV). Jos logoa ei vielä ole, voi se lisätä projektin hintaa 300–1200 eurolla.

Oman työn vaikutus verkkosivuprojektin hintaan

Jos haluat verkkosivuprojektin olevan mahdollisimman edullinen, tee itse niin paljon kuin voit. Kuten alla olevat hintaesimerkit osoittavat, voit säästää satoja tai jopa tuhansia euroja, kun teet verkkosivut ja niiden sisällön itse. 

Kuvia voi ostaa tai saada jopa ilmaiseksi erilaisista kuvapankeista, ja WordPressin käyttämisen oppii nopeasti. Kilpailuttamalla saat mahdollisimman edullisen domainin ja webhotellin. Kaiken voi siis tehdä itse, mutta siinäkin säästää, että tekee osan itse ja teettää ammattilaisilla loput. Teetä ainakin ne työvaiheet, joita et itse joko osaa, halua tai ehdi toteuttaa.

Esimerkkejä verkkosivuprojektin hinnasta

Tässä lopultakin muuta esimerkki verkkosivuprojektin hinnasta. En ottanut huomioon niitä kaikista kalleimpia mainostoimistoja, jotka ovat erikoistuneet palvelemaan suuryrityksiä, joiden markkinointibudjeteissa on nolla nollan jälkeen.

Jos teet verkkosivuprojektin kokonaan itse, hinta voi olla vain muutaman kympin:

  • Domain 10 euroa vuodessa
  • Webhotelli eli julkaisutila alkaen 24 euroa vuodessa
  • WordPress-sivusto ja valmisteema: 0 €
  • Paljon omaa työtä

Muista laskea oman työsi arvo. Kannattaako tehdä verkkosivuprojekti itse, jos tienaisi enemmän tekemällä sitä, mistä sinulle maksetaan (tai markkinoimalla sitä jollain muulla tavalla)? 

Saatat pitää myös näistä:

Sisällysluettelo