Suosituimmat maksutavat Suomessa

Suosituimmat maksutavat Suomessa

Suomalaiset maksavat verkossa tehtyjä ostoksia yleensä verkkopankkimaksuina, maksukortilla, laskulla, virtuaalisilla lompakoilla sekä mobiilimaksuina. Verkkokaupan kannattaakin tarjota asiakkaalle useita vaihtoehtoja, jotka ovat helppokäyttöisiä, turvallisia sekä edullisia. Näistä kuluttaja voi sitten valita itselleen sopivimman. Tuttu maksutapa on verkkomaksamisessa tärkeää, sillä monesti kuluttaja valitsee mieluummin sen tutun ja turvallisen maksutavan kuin täysin uuden palvelun.

Korttimaksu verkkokaupassa

Ei ole ihme, että useimmiten verkkokauppaostokset maksetaan korttimaksulla, sillä maksu tapahtuu sen avulla niin helposti ja nopeasti. Visa ja Mastercard ovat maailman suosituimmat ja tunnetuimmat maksukorttiyhtiöt, niin myös Suomessa. Vaihtoehtoina on kortteja, joilla maksetaan suoraan pankkitililtä eli niissä on vain debit-ominaisuus tai kortteja, joista löytyy debit-ominaisuus ja credit-ominaisuus. Korttimaksuja käyttävät myös verovapaatnettikasinot, jotka tarjoavat lisäksi muitakin talletusvaihtoehtoja, kuten Trustly, Zimpler ja Paysafe. 

American Express eli tuttavallisemmin Amex on amerikkalaisen rahoitusyhtiön tarjoama luottokortti. Amex on tunnettu siitä, että sen maksukortteihin on liitetty monenlaisia etuja, vakuutuksia sekä pisteohjelmia. Amex on tärkeä maksutapavaihtoehto kun tehdään kauppaa ulkomaisten asiakkaiden kanssa. Eurocard on yritysluottokortti jonka avulla kauppias voi varmistaa, että yritysasiakkaat voivat hoitaa maksut helposti myös kortilla.

Verkkopankkimaksut

Jo pitkään verkkopankkimaksu on ollut kaikkein suosituin maksutapa verkkokaupoissa. Verkkopankkimaksun valitseminen mahdollistaa maksun suoraan omalta korttiin liitetyltä tililtä. Kaikissa verkkokaupoissa onkin maksutapavaihtoehtona suomalaisten pankkien verkkopankkimaksupainikkeet. Näitä ovat OP, Nordea, Danske Bank, Aktia, POP-Pankki, Säästöpankki, Handelsbanken, Oma Säästöpankki, Ålandsbanken ja S-Pankki. 

Oman pankin kautta tehty maksu on monen mielestä tuttu ja turvallinen maksuvaihtoehto, joka nauttii edelleen suurta suosiota, vaikka maksutapavalikoima onkin laajentunut. Pankkien digitaaliset palvelut ovat kehittyneet huimasti viime vuosina, joten myös verkkopankkimaksut ovat kehittyneet paljon. Suomalaiset asiakkaat arvostavat edelleen verkkopankkien maksupainikkeiden tarjoamista yhtenä maksutapavaihtoehtona. 

Erämaksu

Erämaksun lisääminen maksutapavalikoimaan tarjoaa huomattavia etuja asiakkaille. Asiakas voi maksaa ostokset useammassa erässä, jolloin maksu jakautuu pidemmälle ajalle. Tämä taas helpottaa ostopäätöksen tekemistä. Erämaksussa ostettu tuote siirtyy heti ostajan omistukseen, vaikka sitä ei olisikaan maksettu kokonaan. 

Erämaksu sopii maksuratkaisuksi myös kivijalkakauppaan. Joustavaa maksutapaa arvostetaan, sillä se helpottaa ostopäätöksen tekemistä ja asiakas voi maksaa ostokset itselle sopivissa erissä. Asiakas voi hakea luottoa jo ennakkoon, ostohetkellä kaupassa tai kotona, luottopäätöksen saa heti ja sähköisen allekirjoituksen jälkeen erämaksu on välittömästi käyttövalmis ostosten tekemistä varten. 

Mobiilimaksaminen on helppoa

Parhaat maksutavat verkkokauppaasi

Mobiilimaksaminen eli älylaitteella maksaminen sovelluksen tai digitaalisen lompakon avulla kasvattaa suosiotaan koko ajan. Mobiilimaksu onkin asiakkaalle nopea ja helppo maksutapa, sillä tällöin ei tarvitse syöttää maksukorttitietojen tietoja tai kirjautua verkkopankkiin. Digitaaliseen lompakkoon on mahdollista tallentaa maksukorttien lisäksi myös kanta-asiakaskorttien tiedot, tällöin kanta-asiakastunnistautumiseen ei tarvita erillistä korttia.

Puhelimella maksaminen on kätevämpää kuin maksukortilla lähimaksaminen, sillä mobiilimaksuja voidaan tehdä myös yli 50 euron ostoksille. Puhelin on useimmilla aina mukana, joten ostoksia voidaan tehdä vaikka lompakko olisikin jäänyt kotiin. Kiitos kasvo- ja sormenjälkitunnistuksen, mobiilimaksamisen väärinkäyttö on vaikeampaa kuin vääriin käsiin joutuneen maksukortin käyttö. Mobiilimaksussa korttitiedot eivät välity kauppiaalle. 

MobilePay

MobilePaylla on mahdollista maksaa helposti ja nopeasti ostoksia verkkokaupassa ilman että pitää miettiä tili- tai korttitietoja. MobilePay onkin suuressa suosiossa, sillä mobiilimaksut ovat mahdollisia kaikkien pankkien asiakkaille. Tämä maksutapa onkin käytössä jo tuhansissa verkkokaupoissa. 

Pivo-mobiilimaksu

Pivolla maksaminen hoituu verkkokaupassa vaivattomasti. Jo useissa verkkokaupoissa on käytössä Pivo, ja sitä voivat käyttää kaikkien pankkien asiakkaat. Pivo-sovellus on ladattu yli miljoonaan laitteeseen, joten se on selvästi yksi suosituimmista suomalaisista mobiilimaksutavoista.

Siirto-mobiilimaksu

Siirto on reaaliaikainen mobiilimaksu, joka veloitetaan suoraan käyttäjän tililtä. Siirto-maksut hoituvat Nordean Siirto-sovelluksella, OP-mobiililla ja Pivolla. Siirto on Suomessa kehitetty. 

Apple Pay

Applen kehittämä digilompakko toimii Applen laitteissa kuten iPhonessa, iWatchissa ja Macbookissa. Käyttäjä voi näppärästi tallentaa sovellukseen kaikki yhteensopivat maksukorttinsa. Apple Pay toimii verkkokaupoissa sekä kivijalkakaupoissa

Google Pay

Googlen kehittämä digilompakko toimii Android-laitteissa, kuten älypuhelimissa ja älykelloissa. Käyttäjä voi tallentaa maksukorttinsa Google Wallet -sovellukseen. Google Pay toimii kivijalkakaupoissa ja verkkokaupoissa. NFC-teknologian lisäksi puhelimella voi maksaa myös bluetooth-teknologiaa käyttäen.

QR-koodi maksu

QR-koodimaksu onnistuu myymälässä skannaamalla koodi mobiilimaksusovelluksen avulla. QR-koodia voidaan hyödyntää kivijalkamyymälän lisäksi myös paperilaskulla, ja maksulinkki voidaan liittää sähköpostilla tai tekstiviestillä lähetettävään laskuun.

PayPal

PayPal on verkkomaksamisen markkinajohtaja ja keskeisessä roolissa etenkin mikäli verkkokaupalla on myyntiä myös ulkomaille. PayPalin järjestelmä tukee useita eri valuuttoja, kuten esimerkiksi euro, Ruotsin kruunu, Venäjän rupla ja USA:n dollari. Esim. Shein verkkokauppa tarjoaa maksutapavaihtoehtona PayPalia Google Payta sekä Apple Payta perinteisten korttivaihtojen lisäksi. 

Saatat pitää myös näistä:

Sisällysluettelo