Kuinka löytää tuotteet verkkokauppaan?

Kuinka löytää tuotteet verkkokauppaan?

Untuvikko verkkokauppayrittäjä kohtaa monesti tietyn ongelman eli mistä saada tuotteita verkkokauppaan, joka on jo viittä vaille valmis? Jos ajattelit, että verkkokauppa perustaminen on vaikeaa, niin tuotteiden hankkiminen vasta vaikealta tuntuukin! Ja mitä verkkokaupassa edes kannattaa myydä? 

Onneksi on monia vaihtoehtoja. Tuotteet verkkokauppaan voidaan hankkia joko Suomesta tai ulkomailta, ne voivat olla käsitöitä tai tehdasvalmisteisia. Tuotteet voidaan suunnitella itse tai ryhtyä itse maahantuojaksi. Myytävät tuotteet voivat olla aivan ennennäkemättömiä tai sitten voidaan pitäytyä tuttujen merkkien valikoimassa. Voit tilata tuotteet vain yhdeltä yrittäjältä tai tavarantoimittajia voi olla useita.

Omat tuotteet varastossa

Mikäli päätät ostaa tuotteita omaan varastoosi, sinun on mahdollista vaikuttaa enemmän brändäykseen sekä asiakaskokemukseen. Voit varmistaa, että pakkauksen sisältö on juuri sellainen kuin haluat, mikäli hoidat itse tuotteiden paketoinnin ja postituksen asiakkaalle. Toki sinun pitää tietää, mitä kannattaa ostaa varastoon ja kuinka paljon.  

Ongelmatilanteissa on helppo pyytää anteeksi ja korjata ongelma saman tien. Jos sinulla on oma varasto, voit ostaa kerralla isompia eriä ja saada niistä tukkualennuksen. Tällöin pystyt lisäämään katetta.

Dropshipping sopii aloittelijalle

Mikäli olet perustamassa ensimmäistä verkkokauppaasi, dropshipping voi olla paras vaihtoehto. Siihen ei vaadita pääomaa, voit testata vaikka kuinka paljon erilaisia tuotteita ja selvittää, mitkä menevät kaupaksi. Mikään ei estä myöhemmin ostamasta omia tuotteita varastoosi, jos niin haluat tehdä.

Dropshippingin ansiosta voit myydä tuotteita ilman varastoa eikä sinun tarvitse postitella tuotteita, sillä tavaran valmistaja hoitaa tämän puolestasi. Sinulla ei tarvitse olla pääomaa tuotteiden ostamiseen, sillä vasta kun asiakas on maksanut tuotteen, lähetät tilauksen tehtaalle.

Sinulla ei kulu rahaa myöskään varastotilan ylläpitämiseen. Niinpä kuka vain voi alkaa dropshipping-yrittäjäksi. Miinuspuolena on se, että et voi kontrolloida toimituksia itse. Mikäli tavarantoimittaja tekee mokan, sinä olet se, ketä asiakas syyttää. Korvaavan tuotteen lähettäminen voi osoittautua joskus vaikeaksi.

Myös tuotepalautukset voivat olla ongelma, sillä toiset isommat myyjät eivät hyväksy ollenkaan palautuksia. Esimerkiksi Aliexpress toimii näin. Tästä on hyvä mainita asiakkaalle tilauksen yhteydessä, sillä mikäli tuotteita ei voida palauttaa, se saattaa vaikuttaa myyntiin vähentävästi.

Myös brändäyksen heikkous on ongelmallista dropshipping-mallissa. Monesti asiakas saa pelkän tuotteen eikä muuta. Mikäli toiveissasi on kasvattaa brändiäsi isommaksi, tämä osoittautuu ongelmalliseksi. Voit yrittää neuvotella tehtaan kanssa, että he sujauttavat pakettiin promomateriaalia tai painavat tuotteeseen sinun logosi. Tosin tästä joutuu maksamaan ylimääräistä.

Kuinka tuotteet valitaan?

Mistä sitten voi löytää myyvät tuotteet omaan verkkokauppaan? Voit käydä tutkailemassa Amazonin, Aliexpressin sekä Ebayn bestseller-listaa. Täältä löydät parhaiten myydyt tuotteet.

Kun olet löytänyt sopivat tuotteet, on myös löydettävä luotettavat tavarantoimittajat. Tällaisia ovat mm. Spocket, Salehoo ja Alidropshipping. Kannattaa olla tekemisissä vain High Quality -listalla olevien tavarantoimittajien kanssa, sillä nämä yritykset on todettu parhaiksi ja luotettaviksi. 

Tavarantoimittajien löydyttyä, on hyvä olla yhteydessä heidän asiakaspalveluunsa. Muistathan, että heidän asiakaspalvelunsa on sinunkin asiakaspalvelusi. Mikäli saat asiakaspalvelusta hyvän kuvan, voit luottaa, että sinun verkkokauppasi asiakaspalvelu toimii moitteettomasti. 

Itse valmistetut tuotteet

kukkakauppias

Mikäli aiot valmistaa myytävät tuotteet itse, Jos tulet valmistamaan myytävät tuotteet itse, tämä vaihe on hyvin selkeä. Mikäli aiot perustaa kukkakimppuja lähettävän verkkokaupan, sinun pitää tietää, millä aikataululla voit saada kukkia, joista voit kimput valmistaa. Ja pitää selvittää, miten voidaan parhaiten lähettää vaikkapa kukkalähetys Ouluun.

Kaikkein tärkeintä on selvittää, mistä voit löytää tarvittavat materiaalit tuotteiden valmistukseen. Lisäksi jos myyntivolyymit kasvavat, pystytkö myös valmistamaan vaaditun määrän tuotteita, jotta asiakkaiden tilaukset voidaan täyttää?

Selvitettäviä asioita ovat ainakin: 

  • Miten kauan sinulla vei aikaa valmistaa yksi tuote? 
  • Miten paljon tarvittavat materiaalit kustantavat?
  • Millaiset toimitusajat tarvitsemillasi materiaaleilla on?
  • Onko tarvittavilla materiaaleilla jokin minimitilausmäärä?

Myytävien tuotteiden ostaminen

Mikäli et itse aio valmistaa myytäviä tuotteita, voit valita muutamasta hankintakanavasta ja toimintamallista, joista yleisimmät ovat:

  • Jo olemassa olevan brändin tuotteiden jälleenmyyjänä toimiminen 
  • Omien tuotteiden hankkiminen ja brändäys

Mikäli aiot toimia jälleenmyyjänä, varaudu tiukkoihinkin neuvotteluihin brändin tai sen nykyisen maahantuojan kanssa. Monilla brändeillä on erittäin korkea vaatimustaso.

Saatat pitää myös näistä:

Sisällysluettelo